понеділок, 12 жовтня 2020 р.

"ЗНАЙ, ЛЮБИ, БЕРЕЖИ!"

                    ЗНАЙ, ЛЮБИ,

БЕРЕЖИ

рекомендаційний бібліографічний

список літератури

для учнів 2 - 5 класів

                          Природа нам – як рідний дім,

           Вона усім – як мати

                               Щоб лад завжди був в домі тім,

                Про це нам треба дбати.

Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Вона завжди чарує і хвилює людину. Шепіт голубої води, зелених дібров, спів дзвінкоголосих пташок, запах і розмаїття квітів — усе це дорога серцю, ні з чим не зрівняна природа рідного краю.

Людина — це частина природи. І саме їй ми зобов'язані своїм існуванням, своєю досконалістю, своєю могутністю. Природа — це мати, яка дарує людині щедрі дари.

Рекомендаційний - бібліографічний список літератури для читачів молодшого та середнього віку. До списку включено довідкову та пізнавальну літературу, яка допоможе юним читачам пізнати чарівний світ природи, повніше довідатися про природу України, про необхідність її збереження. 


           1. Макуліна Г.В. Від хом’ячка до динозавра [Текст] /   Г.В. Макуліна. – Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл..                           

     Ця книга познайомить учнів із усім різноманіттям тваринного світу нашої планети. У ній зібрані факти про різні види тварин: рослиноїдних і хижаків, свійських улюбленців і мешканців морських глибин, птахів, комах і навіть динозаврів! Доступні тексти й яскраві ілюстрації допоможуть отримати відповіді на будь-які цікаві запитання.

2. Полулях Н.С. Життя моря [Текст] / Н.С. Полулях. - Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл.                       

 Книга у зрозумілій і цікавій формі познайомить юного читача з дивовижним життям моря. Чому вода в морі солона? Чому мовчат

риби? Які скарби заховані на дні?  Як досліджують моря і океани? Відповіді на ці та багато інших  запитань читач знайде у книзі, яку можна використовувати і як захопливе читання, і як довідник. Дізнайся більше. Ти станеш найкращим знавцем життя моря!

        3. Котенко О.В. Рослини [Текст] / О.В. Котенко. - Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл.                              

    Енциклопедія в зрозумілій і захопливі формі познайомить юного читача з дивовижним світом рослин. Юний дослідник дізнається багато нового про рідну планету, зможе дослідити рослини рідної планети та дізнатися про них багато нового. На кожному розвороті на дитину чекають цікаві факти, завдання або запитання й реалістичні ілюстрації.


        4. Котенко О.В. Тварини [Текст] /  О.В. Котенко. -  Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл.                              

     Енциклопедія у зрозумілій і захопливій формі познайомить юного читача з дивовижним світом тварин.  За допомогою енциклопедії та уявлення школярик зможе дослідити світ живих істот рідної планети та дізнатися про них багато нового. На кожному розвороті на дитину чекають цікаві факти, завдання або запитання й реалістичні ілюстрації.

 

            5. Полулях Н.С. Вода [Текст] / Н.С. Полулях. - Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл.

       Енциклопедія познайомить читача з дивовижним світом води і водойм. Учні зможуть дослідити водний світ рідної планети та  дізнатися про нього багато нового.                       

                             6. Котенко О.В. Тваринний світ [Текст] / О.В. Котенко. - Харків: Ранок, 2019. – 64 с.: іл.                              

   Книга познайомить юного читача з різноманітними мешканцями нашої планети. За допомогою цієї енциклопедії учні розгадають загадки дивовижних істот та  дадуть відповіді на таки запитання: як приручили тварин?, чи можуть тварини «розмовляти» з людиною?, яким тваринам до вподоби ніч?, який птах може бачити на відстані 8 км?, хто з тварин захищається електрикою?.

        

            7. Батій Я.О. Все про все. Енциклопедія молодшого школяра [Текст] / Я.О. Батій. - Харків: Ранок, 2019. – 272 с.: іл.         

    Невже все і про все? Навіть не сподівайтеся — так не буває! В жодній книзі, у жодній бібліотеці, навіть у всемогутньому Інтернеті не знайти відповідей на всі питання. Тут, у цій книжці - про найголовніше. Про те, що варто знати зовсім юним людям, які тільки починають знайомитися з величезним і прекрасним навколишнім світом.
    Але не забувайте: єдино правильні відповіді — тільки в таблиці множення. А якщо мова йде про речі більш складні, остаточних відповідей просто не існує. Змінюється не тільки світ, а й наші уявлення про нього. Тому сперечайтеся, міркуйте, шукайте власні відповіді на найважливіші
питання. Адже недарма кажуть: істина народжується в суперечках.        

 ДОРОГІ УЧНІ!

Читайте ці книжки, вони дадуть відповіді на очевидні й неочевидні «дитячі» запитання з різних галузей знання. Допоможуть розширити ваш кругозір та уявлення про навколишній світ.
Сприятимуть вихованню бережливого ставлення до навколишнього світу.


Немає коментарів:

Дописати коментар