вівторок, 3 листопада 2020 р.

03.11. - ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ САМУЇЛА МАРШАКА

     З нагоди 133-річчя від дня народження Самуїла Маршака в шкільній бібліотеці експонується книжкова виставка «Казковий дім Самуїла Маршака».


БІОГРАФІЯ

 Відомий поет, перекладач і автор популярних дитячих книг першої половини XX століття. Творчість Самуїла Маршака добре знайома людям, дитинство яких пройшло в країнах колишнього Радянського Союзу. Саме його перу належить казка «Дванадцять місяців», що стала класичною, а також велика кількість інших добрих і милих творів. 

ТАЛАНОВИТА ДИТИНА

  Майбутній відомий письменник народився у Воронежі в 1887 році. Шкільні роки він провів в основному у свого дядька, який працював в Острогожській гімназії. Саме під час навчання вчителі прищепили юнакові любов до поезії. Потім юнак навчання в гімназіїї в Петербурзі. Незабаром талановитий хлопець познайомився з уже відомим тоді і шанованим письменником Максимом Горьким і навіть кілька років прожив на його дачі в Ялті. Відомий письменник поставився з великим інтересом до робіт молодого поета. Перші надруковані твори автора стали виходити в 1907 році, переважно це були збірники віршів. У 1911 році зі своїми товаришами Самуїл відправився в тривалу і захоплюючу мандрівку по Близькосхідному регіону, яка надихнула його на створення ряду поетичних творів, що прославили його. Крім цього, автор активно працював над написанням казок, дитячих творів і сатири. 

УЛЮБЛЕНІ КАЗКИ: ВСІ КАЗКИ САМУЇЛА МАРШАКА

    В історію літератури письменник більше увійшов як автор яскравих, милих і добрих казок для дітей. Один з найбільш відомих його літературних творів - книга «Дванадцять місяців». Це добре відома радянським дітям казка про працьовиту і добру дівчинку, молоду і вередливу Королеву, Мачуху з Дочкою, старого Солдата, а також всі дванадцять місяців, що сидять біля багаття в лісовій гущавині. Цю книгу автор написав під час Другої світової війни, в найсуворіші її дні. Книга «Котячий будинок» Самуїла Маршака розповідає про особливу кішку, яка жила не як всі інші, а в своєму власному будинку з м'якою спальнею. Але, як зазначає письменник, власність часто псує не тільки людей, а й звірів. І ось одного разу сталося так, що наша кішка залишилася одна: без друзів і затишного будинку. Але незважаючи на всі пригоди, закінчується казка все ж на щасливій ноті. Серед інших популярних книг в бібліографії автора варто виділити такі: «Багаж», «Вусатий-смугастий», «Казка про дурне мишеня», «Лиха боятися - щастя не бачити», «Веселка-дуга». Як відзначають читачі у відгуках про книги Самуїла Маршака, його творам властиві не тільки яскраві і добрі персонажі, а й освітні мотиви. Ці казки в один і той же час розважають і навчають дітей. Ці та інші книги Самуїла Маршака ви можете взяти у шкільній бібліотеці, та весело провести час. 

1. Мультфільм "Двенадцять місяців".


2. Мультфільм "Кошкін дім".

Немає коментарів:

Дописати коментар