понеділок, 30 березня 2020 р.

ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ КНИГИ

ХАЙ ВСЯ УКРАЇНА ЧИТАЄ, БО КНИГА УСІХ НАС ЄДНАЄ
30.03. - ПЕРШИЙ ДЕНЬ

1. Історія виникнення книги (презентація)

2.  КРАЩІ ДИТЯЧІ УКРАЇНОМОВНІ КНИГИ

top10urk2020_00

Книги, здатні захопити дитину.
Ці десять дитячих україномовних книг ми рекомендуємо дітям та батькам. Та й усім любителям української мови та дитячих українських письменників. За нашими спостереженнями, саме ці книги гаряче улюблені юними читачами та користувалися й користуються незмінною популярністю зараз і в найближчому недалекому минулому.

1.В.НЕСТАЙКО ТОРЕАДОРИ З ВАСЮКІВКИ 



Безсумнівний лідер рейтингу і вже справжня класика для юних читачів. Книга Всеволода Нестайка, в якій кожен хлопчисько впізнає себе. Свої витівки, прокази, вигадки і пригоди. 
Книга розповідає про шкільні роки двох нерозлучних друзів, які неодмінно хочуть прославитися на весь світ. Цикл оповідань включає в себе три невеликі повісті. 

http://booksonline.com.ua/view.php?book=118122 (читати онлайн)
Аудіокнига

                                           

2. В.НЕСТАЙКО ДИВОВИЖНІ ПРИГОДИ У ЛІСОВІЙ ШКОЛІ 
Ще одна книга відомого всім українцям автора стала справжнім бестселером на всі часи. Цей цикл орієнтований на дітей молодшого віку – дошкільнят і молодших школярів. Дивовижні пригоди маленьких звірят розважають, надихають і закохуєчитання однаково і малюків, і дорослих.
Аудіокнига
Частина 1 - Сонце серед ночі
Частина 2 - Пригоди Павутинії
                                          
Частина 3 - Загодковий Яшка

3. ЗІРКА МЕНЗАТЮК ТАЄМНИЦЯ КОЗАЦЬКОЇ ШАБЛІ 

Ще одна цікава книга для і про українських дітей. Безсумнівний бестселер останніх років. 
Це пригодницька повість. Дружне сімейство обзаводиться автомобілем і тут-же відправляється назустріч пригодам. У пошуках справжньої козацької шаблі вони подорожують по місцях бойової слави українських козаків. Звичайно-ж потрапляють в різні халепи, але завжди знаходять вихід завдяки своїй кмітливості. Крім того, на їх шляху до мети виникають підозрілі перепони і загадки, що збивають з маршруту в небезпечні місця. 

У творі переплітаються вигадані епізоди з реальними подіями. Автор показує чудові сімейні відносини, патріотизм і сміливість. Багато гумору, пригод і мандрів по Україні захоплюють читачів різного віку.
https://www.rulit.me/books/taemnicya-kozackoi-shabli-read-374772-1.html (читати онлайн)

Буктрейлер до книги 
Аудіокнига
Частина 1
Частина 2
                                      

4. М.ПАВЛЕНКО РУСАЛОНЬКА ІЗ 7-В 

Книжка української письменниці Марини Павленко спеціально для підлітків. Хоча і дітям молодшого віку вона теж припаде до смаку. У циклі повістей про дуже сумно з 7-В – все, що турбує юні серця. Від закоханості до прокляття, від кошмарів до пригод. Багато інтригуючих детективних загадок і казкових фантазій.
Ви завжди думали, що казки – це тільки вигадки для дітей і чудес на світі не буває? А якщо над вашим однокласником-красенем повисає родове прокляття? Що якщо твої нічні кошмари проникають в сусідні квартири? Якщо вашу тітоньку потрібно терміново рятувати від її ж власного весілля? А в старовинному шафі раптом заводиться машина часу? Що робити і як бути? Терміново читати історії русалоньки і, приміряючи на себе, шукати рішення і працювати над щасливим фіналом разом з нею.
Буктрейлер до книги 
Аудіокнига
Часть 1 з 3
Часть 2 з 3

                                       

Часть 3 з 3
                                        

5. ГАЛИНА ВДОВИЧЕНКО 36 і 6 КОТІВ

А тепер на черзі кошко-драма і кошко-комедія. Галина Вдовиченко – українська дитяча письменниця подарувала нам чудову та популярну кошко-книгу. І не одну! 
Отже, 36 і 6 котів – саме стільки, скільки потрібно для щастя. Або для нещастя? Але про все по порядку. Одним дощовим ввечері в одному старовинному будинку однієї суворої пані раптом оселилося 36 і 6 котів, кішок і кошенят. Бездомні коти, на чолі з лисим сфінксом полонили серце не поступливою господині. Але, ні сама пані, ні її племінник навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення в їхнє життя котячого племені. Приємного читання.
Буктрейлер до книги 

6. ДЖ.К.РОУЛІНГ ГАРРІ ПОТТЕР І ФІЛОСОФСЬКИЙ КАМІНЬ 

Ось про цю, без сумніву найвідомішу книгу можна було б і не згадувати. Вона, звичайно-ж знайома всім, це визнаний світовий бестселер і лідер всіх топів і чартів. 
Однак саме в українському перекладі багато фанатів знайшли для себе ту родзинку і чаклунство, яке безсумнівно притаманне оригіналу в авторстві іменитої Джоан Роулінг.
До речі, це саме та книга, з якої багато українських діти відкривають для себе любов до читання і книжок. 

http://book-online.com.ua/read.php?book=909 (читати онлайн)

7. РОАЛЬД ДАЛ ЧАРЛІ І ШОКОЛАДНАЯ ФАБРИКА 


Родзинка нашого рейтингу – така знайома і, в той-же час, така багатогранна книга Роальда Даля. Напевно саме цей прихований другий і третій сенс і майстерність письменника визначають незмінний інтерес українських читачів і незмінний успіх книги на міжнародних ринках. У цій книзі є все – і непередавана атмосфера і фантастичні пригоди й дивовижні казкові знахідки і солодкий вабливий світ. У ній також присутня сувора правда і жорстока справедливість, п’янке божевілля і гіркий присмак.

8. ЮР'Є ЖЕНЕВЄВА ВЕЛИКА КНИГА КРОЛЯЧИХ ІСТОРІЙ 

Ще один хіт для молодших читачів. 
Велика книга кролячих історій від дитячої письменниці Женев’єви Юрье відноситься до тих книгам, перед чарами яких не зможе встояти жодна дитина!  
Отже, п’ятеро рідних братів-кроликів – Розмарінчік, Горецветік, Сіроежік, Кульбаба і Піруетта – живуть разом з татом і Цінніею. І ось, в найпершій з п’ятнадцяти історій вони переїжджають в новий будинок. У ньому і за його межами невгамовних допитливих малюків чекає безліч захоплюючих пригод.

9. ІВАН МАЛКОВИЧ ВЕЛИКЕ МІСТО, МАЛЕНЬКИЙ ЗАЙЧИК, АБО МЕД ДЛЯ МАМИ

Зворушлива і ніжна настільна книга багатьох українських малюків. 
Отже, мама маленького зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом – найкращі ліки. Але місто велике, а Зайчик – дуже маленький, і він, на жаль, заблукав … Зворушлива історія з прекрасними ілюстраціями і щасливим закінченням. 
Аудіокнига


10. ЕЛІНОР ПОРТЕР ПОЛІАНА






Захоплива книжка про янгольську дівчинку, яку батько навчив дякувати за все Богові та людям, шукати навіть за найсприятливіших обставин у житті тільки позитивне та хороше. Змінюючись сама, головна героїня завдяки невичерпному оптимізму й життєрадісності змінює довкола себе і людей, і світ. Цікавий твір - на всі часи.

http://www.ae-lib.org.ua/texts/porter__polianna__ua.htm

Аудіокнига
                              

Немає коментарів:

Дописати коментар